Tarieven PCR-Test met COVID reisdocument
☝Klik - Boek Vandaag je coronatest!☝

Hoe regel je een PCR test met reisverklaring Dordrecht?

Hoe regel je een PCR test met reisverklaring Dordrecht?

Voor een soepele reis naar het buitenland zou een PCR test met reisverklaring Dordrecht de oplossing kunnen bieden. Aangezien het coronavirus nog steeds globaal in de rondte waart, eisen de meeste landen dat iedereen die ze bezoeken wil een negatieve testuitslag kan tonen bij aankomst. Om zeker te weten dat de testuitslagen die mee worden gebracht zowel betrouwbaar als officieel zijn, wordt er negen van de tien keer specifiek een PCR test met reisverklaring gevraagd. De PCR test is degene die ondertussen het meest bekend is. Misschien heb je hem wel op het nieuws voorbij zien komen, of zelfs al een keer ondergaan. Door middel van een wattenstaafje wordt er in je neus en keel gewroet, waarna het wattenstaafje direct naar een laboratorium wordt gestuurd om het daar op besmetting te controleren. Voordat je met de uitslag in je handen staat, ben je een halve dag verder. De sneltest is daarentegen een stuk vlugger, maar tevens onbetrouwbaarder, en daarom internationaal niet toegestaan. Een reisverklaring is een officieel document dat jouw de toestemming verleent om naar het buitenland te vertrekken, zowel op zakenreis als vakantie. Hierop staan jouw gegevens vermeld en de datum waarop de test is afgenomen. Ondanks het feit dat de GGD wel PCR testen afneemt, worden er geen reisverklaringen vergeven. De GGD voert namelijk alleen testen uit bij klachten of andere zorgen omtrent de verspreiding van het virus. Plan vandaag uw afspraak bij pcrtest-zwijndrecht.nl!

PCR test met reisverklaring Dordrecht

Evenals op alle andere plaatsen in Nederland, moet je voor een PCR test met reisverklaring Dordrecht naar een commerciële testlocatie toe. De prijs voor een PCR test inclusief reisdocument begint hier bij 139 euro. Zoals je misschien al vernomen hebt, is het sinds 15 mei mogelijk om naar diverse landen op vakantie te gaan. Om deze reden lopen de wachttijden voor het testen de laatste tijd ook bij de commerciële testlocaties weer op. Met een aanstormende zomer en zo’n verschrikkelijk jaar achter de rug, wil immers iedereen wel op vakantie. Het is daarom verstandig om ruime tijd van te voren te bellen naar een beschikbaar tijdvak waarin het testen mogelijk is. Je vlucht missen doordat je PCR test niet door kon gaan moet natuurlijk hoe dan ook voorkomen worden. Zodra je je vliegticket gereserveerd hebt, en je datum van vertrek vaststaat, is de volgende stap dus het bellen van de testlocatie. Vermeld tijdens dat gesprek ook meteen dat je een officiële reisverklaring nodig hebt. Het bedrijf waarbij je je testen laat weet dan meteen wat ze straks aan moeten met jouw gegevens. Bekijk ook in ons werkgebied: Maak hier online afspraak Corona PCR-Test in Dordrecht.

Klaar voor vertrek

Schrijf de datum van je test in de agenda, pak je tandenborstel alvast in, en denk aan een pakje kauwgom voor in het vliegtuig. Ondanks een maar voortdurende pandemie, is op vakantie gaan nog niet heel erg veranderd. Ter plaatse blijft het natuurlijk slim om anderhalve meter afstand te bewaren en een mondkapje op te doen, maar buiten die paar kleinigheden schijnt de zon nog even fel. Of het nu Finland of Portugal wordt, het wordt vast en zeker leuk.